Traducción

miércoles, 13 de marzo de 2013

Les paelles i la literatura universal

Com que cada mes hem de publicar una entrada que parli de les nostres tasques dins l'equip directiu en particular i a l'escola en general, aquí teniu el relat de les meves darreres "endemeses".

La tasca més avorrida, feixuga i desmotivadora per a mi que he de fer durant el mes d'abril és participar en l'organització del dia de les paelles. "Què és això?", us preguntareu. "I què té de mal? Sembla divertit!" I de fet ho és... quan ja hi ets. Però durant tota la fase prèvia em fa molta mandra. Només de sentir la paraula "serpentí", que és una paraula que només sento en aquest context, ja se'm posen els cabells drets!!! A més, em sap greu dedicar un diumenge a les activitats extraescolars quan el que m'agradaria de debó és estar amb la meva família.

Aquí teniu gairebé tots els profes de l'any passat, atapaïnt-nos de paella dolentíssima. A veure si endevideu qui sóc jo!

Per a la vostra informació, us diré que el dia de les paelles va néixer fa uns anys com a un acte reivindicatiu que pretenia movilitzar la major quantitat d'alumnes possible per tal de demostrar a les institucions -i a la societat menorquina en general- que som molts i tots junts podem fer força. Avui en dia, aquesta vessant reivindicativa s'ha perdut bastant, al meu parer, i ha quedat en una festa més. Es tracta de que els alumnes s'organitzin per grups i cadascun prepari una paella mentre els fillets s'entretenen amb l'animació. Enguany sembla ser que vindrà un pallasso. Després dinem tots junts i, en acabar, hi sol haver qualque actuació musical per poder ballar una mica (el repertori sol ser tipus Coyote Dax, ho dic per a que us en feu una idea...). Tot això s'organitza al Recinte Firal de Es Mercadal, que l'Ajuntament ens cedeix gratuïtament, per quedar a mig camí del CEPA Joan Mir i Mir de Maó i el CEPA Ciutadella, que juntament amb la nostra associació d'alumnes, són les tres entitats organitzadores.

Per altra banda, també estic molt ocupada preparant material de repàs pels meus alumnes de Literatura Universal, que s'examinen de les Proves d'Accés a la UIB per a Majors de 25 Anys d'aquí a un meset. Només són vuit, però tan agradosos, simpàtics i divertits que els trobaré a faltar. Enguany ens ho hem passat fantàsticament bé llegint La Odisea, Edipo rey, el Decamerón, el Tirant lo Blanc, el Quijote, Hamlet, Las flores del mal, Frankenstein, el Réquiem d'Anna Akhmátova i La metamorfosis de Kafka. Malgrat el temari sigui bastant depriment -sobretot els quatre darreres lectures-, hem rigut "como si no hubiera un mañana"!

3 comentarios:

  1. Ai, Ana, estic amb tu! Odii les paelles a mort! En primer lloc perquè la paella no és un plat que em faci gaire el pès, però sobretot perquè s'ha de fer una feinada gratuïta i dedicar un dia de lliure a fer feina -perquè s'hi fa molta de feina-. Si encara ara us saben enganar per seguir fent paelles, o és que sou molt tontos o molt bones persones -crec que és la segona opció, jejeje-, emperò jo m'hi negaria en redó!!! Ja ho saps! ;) Ara bé, gaudiu-ne molt i passau-vos-ho d'allò més bé! I sort que a jo no em va tocar fer Literatura Universal, perquè només de pensar en les dues darreres lectures n'hi ha per penjar-se!! Les altres són xul·les! Un besete!!

    ResponderEliminar
  2. Sort que te tinc a tu per afegir una mica de color al meu bloc amb els teus comentaris! És que no hi ha ningú més que s'animi a fer-ho? I aquests estrangers, què? No és que tingui centenars de lectors -de fet, encara no he passat la carena dels 600-, però ningú més no s'hi engresca. Hauria de ser més polèmica a les meves entrades? Qui ho sap...
    En qualsevol cas, Bel, no sé què em fa venir més ganes de penjar-me, si Anna Akhmátova o un serpentí. Ja, ja, ja!

    ResponderEliminar
  3. Jzajajaa, les dues, Ana, les dues!!! Jo és que tenc molt de temps lliure... En Rajoy és així de considerat! xD

    ResponderEliminar