Traducción

viernes, 24 de mayo de 2013

¿Cualquier tiempo pasado fue mejor?

No us ho cregueu. Qualsevol que digui que els al·lots de la seva època eren més educats que els d'ara... o no se'n recorda, o bé té prou edat per ser-ne directament responsable! Els alumnes del meu institut, el INS Montserrat de Barcelona, que malgrat ser públic podria considerar-se un institut d'èlit, eren insoportables: xerraires, "fumetes" i amb les hormones a punt d'ebullició, com tots els adolescents de totes les èpoques, incloent-hi nosaltres mateixos. I a sobre, quaranta per aula!
A hores d'ara, quan ja comencem a comptar-nos les primeres arrugues i cabells blans, sembla mentida, però nosaltres també vàrem ser tan lletjos, grassonets i plens de grans com els adolescents actuals, i tampoc no demostràvem cap interés cap a l'ensenyament, el nostre futur professional o el món de la cultura en general. Ecs!!! Tots els menors de vint anys -o amb un desenvolupament mental equivalent- saben que ser considerat "el empollón de la clase" no mola gens. Per ser admès entre els guays s'ha de parlar arrossegant les paraules i utilitzant un vocabulari molt reduït, el màxim de repetitiu possible; s'ha de caminar amb l'esquena corbada i rebotant com si tinguessis molles davall dels peus, s'ha de portar una gorra amb visera fins i tot per dormir, un xandall foscot a tota hora i en qualsevol ocasió, no portar ulleres encara que no hi vegis ni gota, ni paraigues per molt que plogui, mostrar signes d'una intensa vida nocturna encara que només vagis beure Cola-Cao durant la vetllada anterior, passejar un casc per tot arreu encara que no tinguis moto, portar els cabells estudiadament despentinats i copiant el despentinat de l'ídol adolescent del moment -que es digui Ricky Martin o Justin Bieber no té cap importància: la subcultura adolescent és sempre volgudament trash-, i ridiculitzar els adults, sobretot els teus pares i professors. Que això és el que cal per ser guay ho saben tots els adolescents, però se'ls oblida a mida que fan anys i deixen de ser-ho. Als "maleducats" d'ara també se'ls oblidarà, no passeu ànsia. La llàstima és que aleshores ja no els haureu d'aguantar dins les vostres aules ni a les vostres cases, doncs llavors es matricularan a la NOSTRA Escola d'Adults i es convertiran en alumnes excel·lents... Tant que us varen fer patir! "Mientras hay vida, hay esperanza".

A propòsit d'ex adolescents entrats en raó, aquí teniu l'enllaç per sentir els magnífics programes radiofònics que han elaborats els meus alumnes de 3r : Programas radiofónicos de 3º de Castellano 

No hay comentarios:

Publicar un comentario