Traducción

martes, 14 de mayo de 2013

LOMCE = kk

Beethoven empipat contra el ministre, no us sembla?
Dijous passat no vaig poder fer vaga, donat que el de Secretaria forma part dels serveis mínims que cada centre ha de garantir en aquests casos, però per un cop a la vida -només crec en les "vagues a la japonesa"- he de dir que em vaig quedar amb les ganes.
Què es pot dir que encara no s'hagi dit mai sobre una llei tan manifestament malgirbada com la LOMCE o "llei Wert"? Tothom critica que sigui sexista -doncs es proposa establir concerts amb escoles privades que mantenen llurs alumnes separats per sexe-, mercantilista -doncs no sembla que es proposi cap altre objectiu que no sigui abastir de mà d'obra barata el mercat laboral- i poc integradora -doncs fa desapareixer gairebé totes les mesures compensatòries de la desigualtat.
Tot això és veritat, sí, però encara s'hi pot afegir més... Us feu fixat que l'Educació Plàstica i la Música són perfectament evitables durant tota la Primària i tota la Secundària, i sempre s'han d'estudiar en alternativa a una segona llengua estrangera? Quin pare preocupat pel futur econòmic del seu estimat fillet deixarà que triï una d'aquestes dues "maries", que és el que sempre se les ha considerat en un país d'ignorants com el nostre, en lloc d'aprendre alemany o xinès? Cap ni un, ja us ho dic jo!
Fa uns anys vaig tenir com alumne d'Espanyol per a Estrangers un suís encantador del cantó germanoparlant que es deia Alexander. L'Alexander detestava solemnement la música clásica, ni li agradava ni poc ni gens i no n'escoltava mai. Però sabia a quina època va viure i a quin moviment pertanyia Beethoven, per a quins instruments havia escrit, i fins i tot el número de sonates de que consta el seu catàleg. A quin curs del Grau Professional del Conservatori ens hauríem d'enfilar per trobar qualcú que sapigués tant com ell sobre un tema que ni tan sols no l'interessava aqui, a Badoquilàndia...?

No hay comentarios:

Publicar un comentario