Traducción

martes, 24 de septiembre de 2013

Reflexions al voltant del TIL

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtrI3zZo20O7OhyL_czC2LKICvlQq2cXr9SGtFC8VRZza1ImJ3Y_rSSod5bPTmBQw1e8_Ej34TY_EoBlUfvBtI9xe3XnyNE6huPiBY04vRaRlqdXNRT3HyI5jmObqHtXdKRo-VAlEB0PQ/s640/I+can%27t+understand+why+people+are+frightened+of+new+ideas.jpgFer entendre el conflicte lingüístic actual és gairebé impossible a un estranger o a un nen, us hi heu fixat? Hi ha masses preguntes sense resposta.
Per exemple:
  • Per què ens hem d'empassar que el bilingüisme és absolutament fantàstic (d'acord), però el trilingüisme no?
  • Per què la antiga inmersió lingüística era una eina d'integració meravellosa per a l'alumnat nouvingut i el TIL, una abominació?
  • Per què ens semblava perfectament normal i fins i tot aconsellable col·locar a 2n d'ESO un pobre pastor berber de dotze anys acabat d'arribar d'un llogaret perdut de la Cabília sense més recolçament que qualque hora de PALIC -a on només se li ensenyava català, òbviament, ja que el castellà, com tots sabem, s'aprèn per ciència infusa...- i de reforç per part dels PTs, i ara fem tant d'enrenou per UNA miserable matèria que els nostres fills hauran d'estudiar en anglès, per bé que sigui instrumental?
Però sobretot no entenc per què molts catalanistes aferrissats es maten per aconseguir que els seus estimats fillets "entrin al British" del Cap de Llevant i, en canvi, els sàpiga tant de greu que aprenguin anglès amb el TIL.
Començo a pensar que l'anglès només és una excusa: per part del PP, per acabar amb la immersió lingüística, que sempre els ha fet nosa, i per part "dels nostres" per rebutjar la implantació del TIL sense dir clarament què és el que els destorba. Potser per a ells el veritable problema no està en l'anglès, sinó en el castellà. Potser el que els burxa és aquella ÚNICA matèria instrumental que els seus fills hauran d'estudiar en castellà... Tan terrible és això? Quina plorera.

Si t'ha agradat aquesta entrada, potser t'interessaran els següents articles, publicats a l'ÚLTIMA HORA MENORCA:
http://anagomila.blogspot.com.es/2013/07/ay-el-ingles.html 
http://anagomila.blogspot.com.es/2013/08/hay-para-todos.html
http://anagomila.blogspot.com.es/2013/09/english-pitinglish-day.html
http://anagomila.blogspot.com.es/2013/09/andare-in-tilt.html

2 comentarios: